Moeder wat is het heet - Reisverslag uit Delhi, India van Saskia Meijer - WaarBenJij.nu Moeder wat is het heet - Reisverslag uit Delhi, India van Saskia Meijer - WaarBenJij.nu

Moeder wat is het heet

Door: Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia

16 Juni 2005 | India, Delhi

Dag allemaal,

Ik kan inmiddels wel "allemaal" zeggen, want er lezen behoorlijk wat mensen deze log. Leuk om steeds uit onverwachte hoek een reactie te krijgen.

Zoals jullie kunnen zien zit ik inmiddels in Delhi. Ik heb nog enorm moeten haasten (zoals ik al aankondigde) om tijdig in de auto richting vliegtuig te zitten, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt. Op het vliegveld heb ik Paul gedag gezegd die het vliegtuig richting Mumbai (Bombay) en dan Amsterdam nam. Het was echt heel gezellig deze twee weken met hem samen. Je leert elkaar dan een stuk beter kennen. We hebben samen heel veel gelachen om Indiase gewoonten, het verkeer, de situaties waar we af en toe in kwamen, de mango's, ... Maar nu ben ik dus alleen. Het is echt even wennen.

Op het vliegveld werd ik direct op scherp gezet doordat een jongetje bij wie ik een blikje cola kocht veel te weinig geld terug gaf. Toevallig controleerde ik het (wat ik in Nederland eigenlijk noit doe), dus ik heb hem gesommeerd de rest ook te geven. Wat ie overigens direct deed. Voor die test ben ik alvast geslaagd vind ik zelf.

De vliegreis zelf verliep prima. Niets schokkends. Maar zodra ik het vliegtuig uit stapte liep ik tegen en muur van warmte aan. Ben benieuwd hoe dat is als de zon schijnt. :-( Nou ja, ik wilde zelf hierheen in deze tijd van het jaar. Wat ik na aankomst eerst wilde doen was mijn koffer op het vliegveld in en kluisje oid zetten. Nu landde ik op de domestic flights terminal en, u raadt het al, de left luggage was op de international flights terminal. En die liggen 4 km uit elkaar. Dus een taxi daarheen. Gewaarschuwd door de Lonely Planet, mijn bijbel, nam ik een prepaid taxi. Wat reed die ontzettend hard...! Toch veilig aangekomen ben ik nog een half uur bezig geweest met zoeken naar een left luggage. De politie was gelukkig erg behulpzaam. Toen ik daar kwam zag ik een gebouwtje op de parkeerplaats, zonder deur volgens mij, waar een aantal schappen met koffers stonden. Dat was dus de plek waar ik mijn koffer, met laptop, moest gaan stallen voor 2 weken. Dacht het niet. Dus, weer een taxi, dit keer richting hotel.

Doet die taxi het niet. Ze hebben hem nog geprobeerd aan te duwen, maar dat lukte niet. Uitstappen dus en een nieuwe taxi (dat duurde wat langer dan hoe ik het nu beschrijf hoor). Op die manier was ik dus vrij lang bezig om mijn hotel te bereiken.

Het hotel zelf is vrij erg, maar ik overleef het wel. Ik kan er in ieder geval wel mijn koffer stallen, dus dat is mooi. Ik had trouwens nog wat gedoe, want het hotel had een chauffeur gestuurd om mij op te halen van het vliegveld. Die stond er dus nog steeds en ze waren hier enigszins in paniek. Ja, weet ik veel. Ik had het hotel via internet geboekt en toen heb ik wel mijn vluchtnummer opgegeven, maar niemand vertelde mij dat ik opgehaald werd.

Maar goed. Ik heb mijn kamer. Misschien moet ik er maar een foto van maken, want beschrijven is onbegonnen werk. De airco zit op kussenhoogte direct naast het bed, de douche zit bijna boven de wc, heel apart. En nu zit ik dus in het internethok hier mijn berichtje te typen. Vreselijk trage verbinding en als ik een toets twee keer aansla krijg ik vaak maar 1 letter. Jullie zullen me de typefouten dus moeten vergeven.

Morgenavond vertrek ik al weer uit Delhi. De trein naar Bikaner vertrekt om 11.00h en komt dan om 10.00h weer aan. Morgen dus de hele dag voor sightseeiing in Delhi. Ik wilde eigenlijk 's ochtends al met een tour mee, maar dat kan ik nu niet meer reserveren en ik wil ook wel een beetje uitslapen. Ben toch wel moe van de afgelopen twee weken werken, sociale bezigheden, vliegreis, taxi's, etc.

Oh ja, ik heb dus ook mijn pak opgehaald. Is erg mooi geworden, maar dat zullie jullie dus nog wel zien.

Mensen, ik ga slapen. Het is bijbna 00.0h en ik ben kapot.

Liefs,

Saskia

• 16 Juni 2005 - 21:26

T.S. En Janny:

Goedendag nicht,

Hoop dat je lekker geslapen hebt.

Na enig zoeken vonden we de stad Bikaner, dicht bij de Tharwoestijn.
    The Lonely Planet heeft je vast die richting gewezen. Wat trok je die kant op?

Je hotelkamer in Delhi is misschien een oase ergeleken met de echte woestijn.
    Nogmaals: geniet!

Liefs, T.S. en Janny

• 17 Juni 2005 - 06:38

Je Vader:

Dat is wel even wat anders, na al die luxe en sociale contacten. Drink in elk geval genoeg (en alleen uit gesloten flessen!). In elk geval heb je een heleboel mooie dingen voor je. Komt me wel weer bekend voor allemaal.
    Heel veel liefs,
    Je vader