Nog snel even tussendoor
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
20 Juni 2005 | India, Jaisalmer
Wat leuk weer die reacties. En ja, ik neem ook wel rust hoor. Mijn plan was van het begin af aan al om de eerste dagen wat meer te doen en dan steeds minder. Zeker hier in de echte hitte moet je ook niet al te lang blijven denk ik. Aan de andere kant word ik aan alle kanten overgehaalde om toch ook naar Udaipur te gaan. En dan misschien maar niet naar Pushkar. Pap, heb jij nog advies in deze? Vanaf Jodhpur is beide nog goed mogelijk.
Oh en ik heb nog een tip voor iedereen: cola en appelsap van 3 to 5 maanden over datum kun je gewoon drinken hoor. Ik doe al dagen niets anders. :-(
Vandaag niet echt veel gedaan. Vooral de Jain tempels bezocht, even de lokale markt over gestruind (horloge voor 150 Rupee = 2,40 Euro gekocht) en verder eigenlijk alleen wat zitten praten in het hotel. En Minette, je hebt gelijk dat dat net een sprookje is. Ik heb het gastenboek ook even gelezen (en erin geschreven natuurlijk) en ik heb nog nooit zulke overweldigend enthousiaste reacties gezien. Maar niet meer dan terecht hoor. Eigenlijk moest ik om 12.00h al uitchecken, maar ik mocht gewoon op het dakterras en in de "lobby" ziten als ik wilde en ik kreeg continue thee. Zometeen ook lekker even dochen. Wel prettig als je nog een tijd in de trein moet zitten. En ik heb vandaag al weer flik lopen zweten natuurlijk.
Overigens heb ik vandaag weer een familie traditie in ere gehouden, want tijdens mijn aanwezigheid hier regende het. Zoals je begrijpt gebeurt dat niet vaak in de woenstijn, maar mijn vader heeft het al laten regenen in de Sinai in Egyte en ik dus in de Thar woestijn in India. We verwachten dan ook binnenkort een uitnodiging om de Sahara wat op te frissen. ;-)
Verder niet veel nieuws. Ik heb immers ook pas nog gemaild. Maar ja, ik meld me regelmatig even, want ik krijg zoveel signalen van mensen die zich zorgen lijken te maken ;-) Nee, dat niet alleen. Ik vind het zelf ook leuk en het is gewoon een alternatief reisdagboek voor mezelf. Echt Es, dit was een geweldig idee van je.
Leeft iedereen bij Pink trouwens nog? Helen, leuk dat je ook meeleest. Goede vakantie gehad? Ik heb mijn webmail nog niet gelezen, want de verbinding is hier zo traag dat tegen de tijd dat ik die mail opgestart heb ik al weer aan het werk ben in Nederland. En verder heb ik natuurlijk ook vakantie ;-)
Groetjes maar weer. In Jodhpur schijnt de verbinding beter te zijn. Misschien kan ik dan ook eens kijken of ik foto's kan uploaden, maar ik vermoed van niet. Wel jammer, want ik heb al wat leuke plaatjes.
Saskia
20 Juni 2005 - 15:11
Minette:
Hoi Sas! Wij hebben destijds hetzelfde advies gekregen...! Pushkar staat eigenlijk alleen bekend om zijn kamelenmarkt, daarnaast is het volgens mij een plek waar veel reizigers samenkomen. Udaipur schijnt ook een schitterende stad te zijn, met name omdat de stad aan een meer ligt. HET hotel is daar natuurlijk, the Lake Palace....!!!!! Wij zijn er destijds niet heengegaan omdat het voor ons te ver uit de richting lag maar volgens mij een echte aanrader en de mooiste stad van Rajastan!!! Have fun, groetjes xxx -
20 Juni 2005 - 17:35
T.S.:
Hallo nicht,
Fijn dat je even bent bijgekomen en dat je zo hebt genoten.
Op naar Jodhpur dus maar in een trein met airco. Zijn overgangen van airco naar de buitenwarmte niet killing?
Je beschrijft zoveel en wederom zo beeldend - je moet groeien van alle complimenten ... - maar er is één aspect waar ik je niet over hoor: ETEN
Hoe en wat en op welke wijze doe je dat. Kan je daar iets over vertellen?
Het uithuwelijkspercentage is bij Indiase en Pakistaanse Nederlands ook heel hoog. Zoals je vaak ziet worden gebruiken/gewoontes in het "nieuwe land" heel conservatief nageleefd.
Ik heb bewondering voor je Sas. je weet je overal uit te redden. Dat situaties niet altijd eenvoudig en prettig zijn, begrijp ik heel goed. Als de mannetjes trouwens echt vervelend worden, ga je gewoon boven op één van hen zitten. Vanaf dat moment piept zowel hij als de rest van de meute niet meer.
Volgens Janny had ik, gezien onze ervaringen in o.a. Noord Afrika al lang in het cachot gezeten wegens wurgpraktijken. Jij lost de dingen beter op!
Naar je nieuwe foto's ben ik reuze benieuwd.
Take care
Liefs T.S. -
20 Juni 2005 - 20:13
Je Vader:
Naar aanleiding van je vraag: het is een luxe probleem! In Udaipur hadden wij een mooi hotel en was de aanrader het bezoek aan het grote paleis daar aan het meer. In dat meer ligt trouwens een eilandje waar een deel van de Bond film Octopussy is opgenomen (ik herkende de plek waar onze James bijna door een krokodil werd opgevroten. Dit meer schijnt trouwens na de droge tijd bijna leeg te staan dus dan kan je er heen werken. Pushkar bezochten wij direct na de kamelenmarkt en toen was het een onbeschrijfelijke bende. Puskar is een oude hippie stad (ik bedoel dat letterlijk: het zit daar vol met oude hippies) en heeft ook een centraal meer waar de gelovigen zich ritueel baden. Het is wat toeristischer dan de Udaipur. Wat betreft de keuze zou ik vooral kijken naar het gemak van de verbindingen en de kwaliteit van het hotel. Het is allebei goed. Lichte voorkeur voor Udaipur omdat de sfeer daar prettiger was. Zoek een goed hotel met een zwembad, als het kan. Fijn dat iedereen zo bezorgd over je is!
Liefs,
Je vader