Zwembad, palmbomen en cricket
Blijf op de hoogte en volg Saskia
06 Juni 2005 | India, Poona
Zoals jullie op de landkaart kunnen zien ben ik inmiddela in India. De vliegreis verliep prima (8.5 uur), de bagage liet even op zich wachten en de autoreis die daarop volgde duurde iets langer dan gepland. Maar ja, in India kun je alles verwachten, ook een flinke file om 02.00h 's nachts!
De rit zelf was trouwens erg "interessant". Eerst door Bombay, langs de krottenwijken. Ga ik niet over uitwijden, want zoiets moet je zelf een keer zien. Daarna over de snelweg. Ik weet niet of iemand wel eens in Egypte oid heeft gereden. De meeste mensen die gewend zijn in het "beschaafde" Nederland te rijden, vinden dat al erg: geen licht aan in het donker, inhalen in bochten, etc. Nou, ik kan je vertellen: India is nog veel erger! Inhaalmanouvres, je wilt het niet weten: links, rechts, elkaar van de weg afduwen, samen in dezelfde baan, onvoorstelbaar! Maar goed, we hebben het overleefd.
Paul (de benelux-directeur van ITB, ons partnerbedrijf uit Duitsland) en ik hebben allebei een eigen appartement in het kantoorgebouw van ITB). Dat is wel makkelijk, want op die manier we hebben zeer beperkt woon-werkverkeer. ;-)
Gisteren (zondag) heeft Mark Cremer, de directeur van ITB hier in India, ons meegenomen naar een zwembad. Dat was echt een heerlijke manier om bij te komen van de reis hierheen. Beetje in het water, beetje onder een palmboom liggen. Paul had blijkbaar energie over, want hij heeft 's middags meegedaan aan een cricketwedstrijd. Ik heb me beperkt tot het toejuichen van het team en zelfs dat was al behoorlijk warm.
's Avonds bij Mark thuis gegeten: spaghetti bolognese. Heel Indiaas ;-) De avonden zijn de komende dagen sowieso gevuld met allerlei sociale evenementen. Een daarvan vindt woensdag plaats: we zijn namelijk via Mark uitgenodigd voor een upper class Pune feest. Ben heel benieuwd!
Wat ik tot nu toe van India gezien en meegemaakt heb ik erg leuk. Wat me wel direct opviel is het enorme contrast tussen rijk en arm en dan met name dat die twee zo dicht tegen elkaar aan liggen. Je ziet echt mensen in tenten leven naast een wijk met villa's. En ik moet altijd een beetje wennen aan bediening: In Nederland zijn we niet gewend aan bedienden en hier is dat heel normaal (althans, voor de rijken dan natuurlijk). We hoeven echt niets zelf te doen, behalve werken dan he ;-)
Iedereen is trouwens erg aardig (zoals ook altijd gezegd wordt). Ik krijg wel wat vreemde blikken soms, maar (tot nu toe) is dat niet vervelend.
Vanochtend zijn we begonnen met een uitleg over Nederlandse algemene en psychiatrische ziekenhuizen. Ons programma is enorm vol, mede doordat er steeds tijd afgaat door allerlei ingelaste vergaderingen. Ik hoop dat we overal aan toekomen. En Inge, wees niet bang, ik zal de .ppt's weglaten. ;-)
Dat was het even voor nu. We zitten midden in een workshop over vertaling en ik ga me daar maar eens op concentreren.
Saskia
p.s. Wat leuk, al die reacties!
06 Juni 2005 - 15:20
Ester Zonder H,:
Ja, zet er maar even bij welke Ester:-)
Dag schat, ontzettend leuk dit!!!! Heb je ook een gewone mail gestuurd voor de wat persoonlijkere zaken, zoals dat ik zo ga koken, en blijf je ELKE dag volgen, want daar had ik het voor bedoeld, moet tenslotte ook aan mijn nachtrust toekomen....maar begrijp dat je vader ook allerlei angsten uitstaat, dus ik kan altijd je vader nog bellen als ik 's nachts niet kan slapen:-))
X X X Essie -
06 Juni 2005 - 15:20
Ester Zonder H,:
Ja, zet er maar even bij welke Ester:-)
X X X Essie -
06 Juni 2005 - 18:00
Je Vader:
Het klinkt allemaal prima! Wij vaders zijn daar natuurlijk heel blij mee. Overigens niet met de flankerende berichten over het 's nachts uit bed bellen. Alleen in het geval van uiterste nood!
Cullinair is je reis duidelijk nog niet op zijn hoogtepunt maar er zullen wel nieuwe kansen komen. Voor een Duitser is de Italiaanse keuken trouwens al een een heel fatsoenlijke stap!
Zeker niet vergeten om ook een keer een ritje in een tsjuk tsjuk te maken. Eén van mijn meest sterke herinneringen aan India is een rit in zo'n ding met ca. 50 km per uur in een één meter brede straat, geheel gevuld met kamelen en Indiers.
Liefs, Je vader